Vad kan hända i Sverige om vi ingenting gör??

Om människan inte tar sig själv i kragen och inser vad som kan komma att hända har vi ett allvarligt problem.
Jag är inte den första som säger det och troligen inte heller den sista.


Om vi inte gör något kommer den globala medeltemperaturen att skjuta i höjden vilket innebär att vi kommer att få bra mycket varmare i Sverige än idag. Kan ni tänka er medelhavsklimat i Skåne?

En ökad temperatur kan komma att slå ut stora delar av vårat skogsbruk då antalet stormar kommer förväntas öka, barrträden klarar inte av det nya klimatet och insektsangreppen kan komma att öka.
Dessa olyckor kan vi också se drabba det svenska jordbruket men det kan också se sig som lite av en vinnare. Då det blir varmare kan vi räkna med längre odlingsperioder och därmed bättre avkastning då det kommer vara för varmt i många av de sydligare länderna för att kunna odla.

Våra fjäll ligger också i farozonen då trädgränsen drar sig tillbaka. På 40 år har gränsen förskjutits med 20 meter...

Angående haven skulle vi komma att se en förändring vad gäller fiskarterna. Då vattnet blir varmare minskar också salthalten vilket är negativt för laxen, strömmingen och torsken men gynnar abborre, mört, gädda och gös. Vi skulle nog också kunna räkna med nya sydligare arter av fisk och skaldjur.

På vintern blir snön ett minne blott och perioder av regn och blåst blir vanligare. På sommaren får vi varmare men också ökade allergier då mögel, pollen och kvalster lär öka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0